صفحه اصلی اسکرول بالا

با شاتوت، به سامانه مودیان متصل شوید

سامانهٔ دولتی مودیان، سامانه‌ای است که به منظور جمع‌آوری اطلاعات مالیاتی و رسیدگی به آن‌ها، طراحی و راه‌اندازی شده است. این سامانه نقش مهمی در جلوگیری از فرارهای مالیاتی داشته و درصد خطا در پرونده‌های مختلف مالیاتی را کاهش داده است. طبق قوانین سامانه مودیان افراد حقیقی و حقوقیِ مشمول باید در این سامانه ثبت نام کنند و استفاده از آن را یاد بگیرند. با راه‌اندازی این سامانه، ثبت اظهارنامه‌های مالیاتی، فاکتورها و صورت‌حساب‌ها برای تمام افراد مشمول الزامی است. بر اساس تاریخ‌های مشخصی که با عنوان «فراخوان اجرا» شناخته می‌شود، مشمولان ملزم به اجرای قوانین سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی هستند. در ادامه، بیشتر با این سامانه و سازوکارش آشنا می‌شوید و نحوهٔ اتصال به آن از طریق نرم افزار حسابداری و مالی خود را یاد می‌گیرید.

سامانه مودیان چیست؟

سامانه مالیاتی مودیان زیر نظر سازمان امور مالیاتی کشور اداره می‌شود. بر اساس قوانین سامانه مودیان هر فردی که صاحب کسب‌وکاری است باید در این سامانه ثبت نام کند و اطلاعات مالی کسب‌وکارش را با سازمان امور مالیاتی در میان بگذارد. به همین منظور، هر یک از مشمولان در این سامانه، کارپوشه‌ای مختص خود دارند که از طریق آن با سازمان مالیاتی کشور تبادل اطلاعات می‌کنند.
اتصال به سامانه مودیان از طریق آدرس اینترنتی tp.tax.gov.ir امکان‌پذیر است. اگر بخواهید با نرم افزارهای مالی و حسابرسی خود به این سامانه وصل شوید، لازم است از یک ماژول سامانه مودیان استفاده کنید. با استفاده از ماژول، می‌توانید صورت‌حساب‌های الکترونیک خود را به صورت مرتب، طبق فراخوان‌های اعلامی به سامانه مودیان ارسال کنید.

لوگو سازمات امور مالیاتی کشور

چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

در توضیح قوانین سامانه مودیان بندهای زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد چه افرادی مشمول ثبت نام در این سامانه هستند. طبق این قوانین، مشمولان ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی شامل دو گروه کلی می‌شوند که هر یک از این گروه‌ها به کمک بندهای مختلف در قوانین شرح داده شده‌اند. لازم است هر دو گروه در کنار ثبت اظهارنامهٔ مالیاتی در سامانه مودیان نیز ثبت نام کنند. این دو گروه عبارت هستند از:
با توجه به قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای «قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» : از تاریخ 1401/10/01 تمام مودیان اعم از حقیقی و حقیقی ملزم به ارسال صورت حساب الکترونیک خواهند بود به استثنای اشخاص حقیقی با فروش کمتر 18 میلیارد در سال 1402در حال حاضر صنف طلافروشان مشمول این قانون می باشند و در آینده بقیه صنوف و اشخاص حقیقی هم به این قانون اضافه می شوند و ارسال صورتحساب به سامانه مودیان یک امر الزامی می شود.

افراد حقوقی

همهٔ شرکت‌های تجاری، اشخاص حقوقی غیر تجاری و مؤسسه‌ها در دستهٔ افراد حقوقی قرار دارند. در حقیقت، هرگونه فعالیت در قالب شرکت و مؤسسهٔ به ثبت رسیده، مشمول اتصال به سامانه مودیان و ثبت اطلاعات خود در آن است.

افراد حقیقی

افراد حقیقی به کسانی گفته می‌شود که صاحب یک کسب‌وکار در قالب واحد تولید، فروش، تهیه و… هستند. این افراد می‌توانند به صورت صنفی یا غیر صنفی فعالیت کنند. نکته مهم این است که فعالیت آن‌ها به نام خودشان است و شرکت یا مؤسسه ثبت نکرده‌اند.

مهلت ارسال صورت‌حساب در سامانه مودیان چقدر است؟

بر اساس قوانین سامانه مودیان مهلت ارسال صورت‌حساب‌های مالیاتی، هفت روز است که در کارپوشهٔ اختصاصی افراد نمایش داده می‌شود. شما می‌توانید با توجه به تاریخ صدور صورت‌حساب مربوطه، فاکتورهایی که از آن تاریخ صادر شده‌اند را ارسال کنید. نکتهٔ مهمی که دربارهٔ این هفت روز وجود دارد، این است که این هفت روز حتی اگر مصادف با تعطیلات رسمی باشد، باز هم محاسبه می‌شود.
در تبصرهٔ مادهٔ پنج قوانین اتصال به سامانه مودیان به خریدار سی روز مهلت داده شده است تا صورت‌حساب‌های صادر شده را تأیید کند. پس از سررسید مهلت، صورت‌حساب صادر شده به صورت خودکار به «تأیید شده» تغییر پیدا می‌کند.

ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان چگونه است؟

طبق قوانین سامانه مودیان لازم است که مشمولان بر اساس زمان‌های مقرر، صورت‌حساب‌های الکترونیکی خود را به این سامانه ارسال کنند. صورت‌حساب الکترونیکی یک شمارهٔ منحصربه‌فرد مالیاتی دارد و مشخصاتش بر اساس نوع کسب‌وکار، توسط سازمان اعلام می‌شود. ارسال این صورت‌حساب به سه روش زیر امکان‌پذیر است:

ارسال توسط شرکت‌های معتمد

شرکت های معتمدی توسط سازمان امور مالیاتی معرفی شدند که میتوان از آنها برای ارسال صورت حساب ها به سامانه مودیان استفاده کنید که این روش نیز شامل هزینه هایی میشود.

افزونه مستقل و ارسال توسط ۱،۲،۳ حساب

اگر به دنبال روشی مقرون به صرفه و راحت برای اتصال به سامانه مودیان هستید ما پیشنهاد میکنیم از سامانه حسابداری آنلاین ۱،۲،۳ حساب استفاده کنید. با استفاده از این نرم افزار حسابداری تحت وب شما میتوانید بدون استفاده از سیستم و حتی با تلفن همراه خود از این افزونه مستقل برای ارسال اطلاعات به سامانه مودیان بهره ببرید.

نصب افزونه در نرم افزار حسابداری

اگر در حال حاضر شما از نرم افزار حسابداری تحت ویندوزشاتوت استفاده می کنید، با تهیه و نصب افزونه سامانه مودیان به راحتی می‌توانید به این سیستم متصل شوید.

اگر هنوز صورتحساب خود را به سامانه مودیان ارسال نکرده‌اید، ما به شما کمک می‌کنیم.

چطور با کمک نرم افزار شاتوت به سامانه مودیان متصل شوید؟

سامانه مودیان و شاتوت

چه کسانی می‌توانند از طریق نرم افزار شاتوت به سامانه مودیان وصل شوند؟

اگر نرم افزار حسابداری شاتوت را دارید، می‌توانید به راحتی اتصال به سامانه مودیان را تجربه کنید. به طور کلی به کمک این 2 روش می‌توانید از طریق نرم افزار شاتوت به این سامانه وصل شوید:

اگر نرم افزار حسابداری شاتوت دارید،

با خرید افزونهٔ سامانهٔ مودیان، می‌توانید به آن وصل شوید.

اگر نرم افزار حسابداری شاتوت ندارید،

می‌توانید با یک هزینهٔ بسیار کم، تراکنش‌های خود را روی نسخهٔ تحت وب شاتوت (۱،۲،۳ حساب) ثبت کرده و به کمک آن به سامانه مودیان وصل شوید.

بسته تحت وب نرم‌افزار شاتوت (۱،۲،۳ حساب)

امکانات
سطح ۱
سطح ۲
سطح ۳
نرم‌افزار پایه
۲۰۰٫۰۰۰ تومان
۳۵۰٫۰۰۰ تومان
۵۰۰٫۰۰۰ تومان
سامانه مودیان
۳۰۰٫۰۰۰ تومان
۳۰۰٫۰۰۰ تومان
۳۰۰٫۰۰۰ تومان

هزینه ماهانه

‏۵۰۰٫۰۰۰ تومان

‏۶۵۰٫۰۰۰ تومان

‏۸۰۰٫۰۰۰ تومان

هزینه سالانه (۲۰٪ تخفیف)

۶٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان
۴٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان
۶٫۲۴۰٫۰۰۰ تومان

۹٫۶۰۰٫۰۰۰ تومان
۷٫۶۸۰٫۰۰۰ تومان

بسته ویندوزی نرم‌افزار شاتوت

لایت

(ویژه کسب‌و‌کارهای کوچک)

سطح ۱

(ویژه کسب‌و‌کارهای کوچک)

سطح ۲

(ویژه کسب‌و‌کارهای متوسط)

سطح ۳

(ویژه کسب‌و‌کارهای بزرگ)

نرم‌افزار پایه
۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان
۱۹٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان
۳۹٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان
۵۸٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان
سامانه مودیان
۶٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان
۶٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان
۶٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان
۶٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان

جهت دریافت مشاوره با متخصصان لطفا فرم زیر را تکمیل کنید.

شمارهٔ منحصربه‌فرد صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی بیانگر چه چیزی است؟

این شناسه ۲۲ کاراکتر دارد که به صورت منحصربه‌فرد به هر صورت‌حساب اختصاص داده می‌شود واینگونه صورت‌حساب‌ها را از هم تفکیک می‌کند.

بله. صورت‌حساب‌های الکترونیکی را می‌توانید در قالب بسته‌های صد تایی به صورت یکجا ارسال کنید.

خیر. شما فقط می‌توانید صورت‌حساب الکترونیکیِ اصلاحی، ابطالی و برگشت از فروش را صادر کنید.

در ادامهٔ آشنایی با قوانین سامانه مودیان لازم است بدانید که این سامانه به طور مرتب به‌روزرسانی می‌شود و ممکن است بعضی از قوانین تغییر پیدا کنند. به همین دلیل، باید به طور مداوم با اتصال به سامانه مودیان اطلاعات خود را دربارهٔ آن به‌روز کنید.
این قوانین در شش بخش دسته‌بندی شده‌اند. هر کدام از بخش‌ها، شامل مراحل و قوانین مختلفی می‌شود. این شش بخش عبارت هستند از:
۱) تعریف
۲) تکالیف اشخاص مشمول
۳) تکالیف سازمان‌ها
۴) تشویق‌ها
۵) ضمانت اجرایی
۶) نظارت بر اجرا

خیر. با استفاده از نرم‌افزار تحت وب ۱،۲،۳ حساب برای اتصال به سامانه مودیان وجود تبلت یا گوشی تلفن همراه، کافی است.

بله، امکان ارسال صورت حساب از طریق شرکت های معتمد در ماژول سامانه مودیان شاتوت فراهم شده است.

خیر، شما می توانید با تهیه افزونه سامانه مودیان تمامی اطلاعات ثبت شده در نرم افزار فعلی را به سیستم مودیان انتقال دهید.

بله؛ بر اساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی شرکت‌های حقوقی ملزم به ارسال صورت‌حساب الکترونیکی به سامانه مودیان هستند.

شرکت‌های معتمد، اشخاص حقوقی مورد تأیید سازمان امور مالیاتی هستند که فرایند ارسال صورت‌حساب ﺍﻟﻜﺘﺮﻭﻧﻴکی به سامانه مودیان را پیش می‌برند.

برای دریافت سامانه مودیان و اتصال به نرم افزار حسابداری شاتوت لطفا با متخصصان ما ارتباط بگیرید.